Creu del Port d'Ordal
(Subirats - Alt Penedès)

Subirats-Ordal - Creu del Port de l´Ordal

Subirats-Ordal - Creu del Port de l´Ordal (Foto: Albert Esteves, 2012)

ubirats-Ordal - Subirats-Ordal - Creu del Port de l´Ordal del Port de l´Ordal  (2)

ubirats-Ordal - Subirats-Ordal - Creu del Port de l´Ordal del Port de l´Ordal (2) (Foto: Albert Esteves, 2012)

TipusCreus monumentals
AutorJeroni Martorell (projecte) / Florenci Daura (obra)
Situació Antiga crtra. N-340, port de l'Ordal
La creu actual, situada en un tram antic de la carretera N-340, és de l'any 1952. Tanmateix, en aquest indret hi hagué un creu, segons ho testifica un document de l'any 1599, que va ser destruïda durant la Guerra del Francès, l'any 1810.

La creu que ara podem veure va ser projectada per Jeroni Martorell evocant les creus antigues. Presenta en una cara el Crist crucificat i a l'altra la mare de Déu de la Mercè. Al capitell, a més de les figures dels evangelistes i del patró de la pagesia, sant Isidre, hi ha les imatges dels patrons de les parròquies properes.