Can Vendrell de la Codina
(Subirats - Alt Penedès)

Subirats-Sant Pau d´Ordal - Can Vendrell de la Codina (Foto: Albert Esteves, 2012)

Subirats-Sant Pau d´Ordal - Can Vendrell de la Codina, celler

Subirats-Sant Pau d´Ordal - Can Vendrell de la Codina, celler (Foto: Maria Rosa Ferré)

Situació Sant Pau d'Ordal, ctra. BV-2428, km 0,8
Masia originària del segle XIII. Al segle XV pertanyia a la família Raventós i a partir del XVII als Vendrell de la Codina. L'edifici actual va ser construït l'any 1832 i el 1903 s'hi estableix com a masover Joan Albet i Rovirosa. El celler va ser projectat per Josep M. Pericas l'any 1925, amb una porta d'inspiració romànica i arcs parabòlics a l'interior. També va remodelar el pis superior de la casa, va projectar una tanca de pedra i un colomar. Finalment, l'any 1989, Josefa Vendrell va vendre la propietat a la família Albet i Noia, que actualment es dedica a l'elaboració de vins i caves.

El conjunt arquitectònic està format per la masia antiga, oberta amb portal d'arc rebaixat, la casa del segle XIX, de dos pisos i torratxa-mirador, i el celler. Prop de la casa hi ha els cellers moderns, del segle XXI.