Cal Gomà
(Vilafranca del Penedès | Vila - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Cal Gomà, porta (Foto: Albert Esteves, 2012)

Vilafranca del Penedès - Cal Gomà, finestra lateral

Vilafranca del Penedès - Cal Gomà, finestra lateral (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça de l'Oli, 20
Gran casal d'origen gòtic modificat en període renaixentista i posteriorment, ja en època moderna. Conserva arcuacions ogivals a la planta baixa i una finestra coronella trigeminada, plenament gòtica, a la façana lateral, on hi ha també un portal adovellat, ara tapiat. De la façana principal en destaca la galeria d'arcs rebaixats del pis superior, flanquejada per dues finestres rectangular, actualment cegues, amb llindes i brancals motllurats.

Va ser la casa pairal del Bisbe Torras i Bages (1846 / 1916). Actualment acull una biblioteca amb el seu nom.