Casa Macià
(Vilafranca del Penedès | Vila - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Casa Macià

Vilafranca del Penedès - Casa Macià (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vilafranca del Penedès - Casa Macià (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Cort, 16
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici del segle XV que va ser propietat del notari Vidal Bartomeu (1435-1493) i, posteriorment, de la família Macià. Un fill d'aquesta casa, Magí de Maciá i Esteve-Bartomeu, va lluitar en la guerra de Successió en favor de l'arxiduc Carles d'Àustria. Originalment, era un edifici molt més gran, que es coneixia com la Casa dels set portals en referència al nombre de portes que tenia. Dissortadament, una part de la finca es va vendre i la casa va quedar reduïda a les seves dimensions actuals.

És un edifici entre mitgeres de planta baixa, pis i galeria superior. La façana original és feta amb carreus de pedra picada de mida irregular. Hi ha tres portals, el central adovellat, de punt rodó. A l'interior es conserven estructures d'època gòtica, especialment visibles al pati interior, on hi ha un arc ogival, el pou i l'escala. Originalment estava descobert.