Col·legi de Sant Josep
(Vilafranca del Penedès | Vila - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Col·legi de Sant Josep

Vilafranca del Penedès - Col·legi de Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vilafranca del Penedès - Col·legi de Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2012)

Vilafranca Vilafranca del Penedès - Col·legi de Sant JosepPenedès - Col·legi de Sant Josep

Vilafranca Vilafranca del Penedès - Col·legi de Sant JosepPenedès - Col·legi de Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusEdifici escolar
Situació Rambla de Sant Francesc, 14
Construït l'any 1827 com a dependència del convent annex de Sant Francesc. L'any 1852 s'hi van instal·lar les monges de la Caritat, dedicades a l'ensenyament, activitat que s'ha mantingut fins a l'actualitat. La seva façana constitueix un dels elements més destacables de la Rambla. Ve remarcada pels seus delicats esgrafiats, que envolten i flanquegen les portes i finestres, obra de Jaume Busquets Mollera. I també pel cos central, on hi ha la porta i un balcó amb balustrada, on s'expressa amb més nitidesa la severitat neoclàssica.