Convent de Sant Francesc: església (Vilafranca del Penedès - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Església de Sant Francesc

Vilafranca del Penedès - Església de Sant Francesc (Foto: B. Barat, 2007)

Vilafranca del Penedès - Església de Sant Francesc, sepulcres gòtics

EstilGòtic
Situació Carrer Sant Pere, 3
L’església del convent del Sant Francesc va ser construïda entre la fi del segle XIII i l'inici del XIV dins un estil gòtic primitiu d'influència cistercenca. Consta d'una sola nau coberta amb voltes de creueria, amb capçalera quadrada i capelles laterals dels segles XIV-XV. La portalada, molt austera, respon encara a l'estètica romànica, amb quatre arquivoltes de mig punt en degradació.

Les capelles laterals acullen sepulcres gòtics de gran interès artístic on jauen les restes de nobles penedesencs il·lustres: com Bernat de Castellet, Bertran de Boixadors, Hug de Cervelló, Marc de Puigmoltó i d'altres. Cal destacar també el retaule de la Mare de Déu i sant Jordi, important pintura gòtica de Lluís Borrassà.