Església de Santa Maria del Pi: Capella de Sant Miquel (Barcelona - El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Església del Pi, capella de Sant Miquel

Retaule del Gremi de Revenedors, actualment al MNAC (Foto: Wikimedia Commons)

EstilBarroc
AutorSalvador Gurri
Situació Església del Pi
Una de les capelles més destacables de l'església de Santa Maria del Pi és la que va consagrar l'any 1456 el Gremi de Tenders Revenedors, dedicada al seu patró, sant Miquel.

D'aquesta capella procedeix el retaule gòtic dels Tenders Revenedors dedicat a l’aparició de Sant Miquel Arcàngel davant el castell de Sant'Angelo i actualment dipositada al MNAC. És una obra atribuïda a Jaume Huguet realitzada cap els anys 1455-1460.

L'obra que ara podem contemplar in situ és barroca, de l'any 1798, realitzada per Salvador Gurri. Està presidida per la imatge de l'arcàngel sant Miquel, envoltat d'uns relleus daurats que representen sant Esteve, sant Onofre, sant Antoni de Pàdua, sant Bartomeu, santa Caterina i Sant Francesc d'Assís.