Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Església de Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang

Barcelona - Església de Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Església de Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang (Foto: Albert Esteves, 2012)

Barcelona - Església de Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang. Vitrall

Barcelona - Església de Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang. Vitrall (Foto: Anna Corcoll, 2023)

Barcelona - Església de Santa Maria del Pi. Capella de la Puríssima Sang (Foto: anterior a 1936)

Situació Església del Pi
A l'entrada de l'església, a mà dreta, hi ha una capella annexa, construïda entre 1468 i 1486. Consta d'una nau rectangular coberta amb volta de creueria, amb capçalera poligonal i està concebuda com una mena d'esglesiola annexa al temple. Tenia una porta, ara tapiada, que comunicava amb la rectoria.

L'any 1547 va ser cedida a l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang i, el 1616 es va habilitar per a la reserva del Santíssim i administració de l’Eucaristia. L'any 1670, l'artista Joan Grau va realitzar un sumptuós retaule barroc que presidia la capçalera, envoltat de grans pintures amb escenes de la Passió. Tot plegat va ser cremat l'any 1936. L'actual retaule és una còpia feta l'any 1952 que imita l'obra original dissortadament perduda.

Segons la tradició, en aquesta capella Sant Josep Oriol realitzava curacions miraculoses.