Conjunt eremític de Sant Pau
(Vilafranca del Penedès | Rodal - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Conjunt eremític de Sant Pau

Vilafranca del Penedès - Conjunt eremític de Sant Pau (Foto: Albert Esteves, 2012)

Vilafranca del Penedès - Conjunt eremític de Sant Pau, font de Sant Pau

Vilafranca del Penedès - Conjunt eremític de Sant Pau, font de Sant Pau (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Turó de Sant Pau
En aquest indret aturonat, des d'on es contempla tot el pla de Vilafranca, hi hagué fins a l'any 1910 una ermita, de la qual no es resta cap vestigi. L'existència d'ermitans a Sant pau està documentada des de 1392. A començament del segle XX hi va haver un projecte de construcció d'una nova ermita, de la qual la cova excavada a la roca n'hagués sigut l'absis, però que no es va arribar a dur a terme. Es poden veure diverses fornícules i els forats on encaixaven les bigues. També hi ha una font, de començament del segle XX, en forma d'absis.