Sant Pere d'Avinyó
(Avinyonet del Penedès - Alt Penedès)

Avinyonet del Penedès - Església de Sant Pere d'Avinyó

Avinyonet del Penedès - Església de Sant Pere d'Avinyó (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Camí que surt de la N-340 cap a Sant Sebastià dels Gorgs, entre Avinyó Nou i Cantallops
Aïllada, al costat d'una masia que era l'antiga rectoria, va ser l'església parroquial del terme. Va ser construïda a partir de l'any 1627 en substitució d'una altra església molt antiga, documentada des del segle X i vinculada al desaparegut castell d'Avinyó.

Consta de tres naus cobertes amb volta d'aresta rebaixada. La façana, rematada amb el típic coronament ondulat barroc, està presidida per un airós campanar de planta quadrada. La porta és de mig punt, flanquejada per pilastres de pedra calcària i coronada amb un frontó triangular on hi ha una fornícula, ara buida.