Església de Sant Pere Molanta
(Olèrdola - Alt Penedès)

Olèrdola - Sant Pere Molanta

Olèrdola - Sant Pere Molanta (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

Olèrdola - Sant Pere Molanta (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carretera BV-2415, km 1
El lloc de Palau Molanta està documentat des del segle X i la seva església és esmentada l'any 992. Formava part de les possessions del monestir de Santes Creus. l?església antiga va ser enderrocada l'any 1774 i substituïda pel temple actual, un edifici barroc, de tres naus, la central coberta amb volta de canó i les laterals amb volta d'aresta. La façana té un coronament ondulat mixtilini, típic del barroc popular, amb el campanar de torre adossat a un dels costats. El portal està flanquejat per dues pilastres amb una mena de gerros i piràmides al capdamunt, i coronat amb una fornícula que deuria contenir la imatge del sant.