Torre de Viladellops
(Olèrdola - Alt Penedès)

Olèrdola - Torre de Viladellops

Olèrdola - Torre de Viladellops (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Viladellops
El topònim Viladellops està documentat des de l'any 976. Més tard va ser possessió de l'orde de l'Hospital. La torre, de planta circular, conserva una mica més de la meitat del seu diàmetre, la qual cosa fa visible el seu interior i part de la cúpula. Al costat de la torre hi ha una petita sala (potser la presó), amb coberta a dues aigües i porta de llinda monolítica, que actualment es fa servir de capella. La torre de Viladellops degué formar part de la xarxa defensiva del castell d'Olèrdola, situat mol a prop, amb el qual es devia comunicar òpticament.