Església del Carme
(Peralada - Alt Empordà)

Peralada - Església del Carme

Peralada - Església del Carme (Foto: Albert Esteves, 2012)

Peralada - Església del Carme (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Plaça del Carme
InterèsEspecial interès Interessant
Construïda al segle XIV dins dels paràmetres arquitectònics del gòtic característic dels ordes mendicants. Després de 1875, quan el conjunt del convent va revertir a mans dels Rocabertí, va ser reformada i l'absis, al complet, reconstruït. També es va eliminar un fals sostre que amagava l'enteixinat original de fusta, sostingut per cinc arcs ogivals diafragmàtics.

L'edifici és d'una nau única, amb capelles laterals entre els contraforts. Té una portada amb arquivoltes apuntades i un timpà amb una Mare de Déu entre dos àngels. A l'interior del temple hi ha algunes sepultures de membres de la nissaga dels Rocabertí, capitells procedents de Sant Pere de Rodes, tapissos i altres obres d'art procedents de la col·lecció de la família Mateu.