Claustre de Sant Domènec
(Peralada - Alt Empordà)

Peralada - Claustre de Sant Domènec

Peralada - Claustre de Sant Domènec (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça de Sant Domènec
De l'antic convent agustinià de Sant Domènec, ocupat pels dominics de de 1578 a 1835, se n'ha conservat únicament el claustre, ara aïllat enmig d'un espai enjardinat. Sembla que va ser muntat de nou en època incerta, aprofitant els capitells romànics originals, del segle XI.

Té planta rectangular, amb sis arcs sostinguts per columnes aparellades, a cada ala. Els capitells són de temàtica variada, des de formes geomètriques i elements de tipus vegetal a representacions antropomorfes o d'animals. No tenen una ordenació lògica, la qual cosa fa pensar que quan es va tornar a muntar van ser situats de forma aleatòria.