Convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc
(Peralada - Alt Empordà)

Peralada - Convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc (Foto: Albert Esteves, 2012)

Peralada - Convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorMartí Sureda Deulovol (restauració s.XIX)
Situació Plaça Ramon Muntaner
L'origen d'aquest cenobi de canongesses agustinianes és el convent homònim situat a Cantallops, documentat des de 1222. L'any 1390, Felip Dalmau de Racabert va cedir a les monges el solar on hi havia hagut l'antic castell vescomtal, i s'hi van traslladar l'any següent.

L'edifici actual és fruit d'una reforma del segle XVIII tot i que va quedar molt malmès durant la Guerra del Francès i va haver de ser reconstruït en bona part entre 1858-60. L'església té una sola nau amb capçalera poligonal i volta de llunetes. Al seu costat hi ha el claustre, amb un sol nivell de galeries, d'arcs de mig punt.