Nucli antic de Peralada
(Peralada - Alt Empordà)

Peralada - Nucli antic

Peralada - Nucli antic (Foto: Albert Esteves, 2012)

Peralada - Nucli antic (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carrers del nucli antic
D'origen ibèric, Peralada va ser el nucli d'un antic comtat medieval, supeditat després al comtat d'Empúries. Els seus senyors eren els Quermançó i posteriorment, per matrimoni, els Rocabertí, els quals en van mantenir el domini fins al segle XIX.

La vila va patir una greu destrucció l'any 1285, quan ver escenari de la batalla entre el reis Pere el Gran i el francès Felip l'Ardit. Poc després, els Rocabertí van iniciar la reconstrucció de la vila, un recinte emmurallat que s'ha conservat des de llavors en bona part, juntament amb el castell i l'antic convent del Carme.