Capella del Sant Sepulcre
(Peralada - Alt Empordà)

Peralada - Capella del Sant Sepulcre

Peralada - Capella del Sant Sepulcre (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació 1 km a ponent del veïnat de les Olives
En l'actualitat es troba integrada en el mas homònim i convertida en habitatge i estable. Durant el segle XIII va acollir una comunitat de cavallers de l'orde del Sant Sepulcre, la qual va dependre primer de Santa Anna de Barcelona i després dels carmelites de Peralada.

El temple consta de nau única capçada amb un absis semicircular lleugerament més estret. La part que es conserva d'època medieval és tardo-romànica, probablement del segle XIII. L'aparell està compost de carreus mitjans, ben tallats i alineats. La volta de la nau és apuntada en una part i en un altre tram, ja d'època gòtica, està sostinguda amb arcs diafragmàtics.