Castell de la Granada
(La Granada - Alt Penedès)

La Granada - Castell

La Granada - Castell (Foto: Albert Esteves, 2013)

La Granada - Castell (Foto: Germà Garcia - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1942)

Situació Carrer del Castell
Situat a la part alta del poble, és un castell de planta rectangular que tenia adossada una torre, desapareguda. Degué ser reconstruït al segle XIII sobre la base d'una fortalesa més antiga, documentada des de l'any 950, que estava sota el domini de la seu episcopal de Barcelona. Va tenir un paper destacat en les guerres del segle XV i XVII. Va ser fet enderrocar pel rei Felip V a començament del segle XVIII.

Es conserven els murs meridional i de ponent i una part de la base de la torre, tot plegat amb nombroses sageteres d'amples obertures i coronades amb dues lloses en angle. Els carreus són de mida mitjana, treballats i arrenglerats.

Al costat nord hi ha una porta adovellada, ara tapiada, que podria correspondre a la capella del castell.