Can Sastregener
(Ventalló - Alt Empordà)

Ventalló - Can Sastregener (Foto: Albert Esteves, 2013)

Ventalló - Carrer Església, amb Can Sastregener a mà dreta

Ventalló - Carrer Església, amb Can Sastregener a mà dreta (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carrer Església, 4
El cognom Sastregener, antroponímic que vincula els cognoms de Sastre i Gener, està lligat al terme de Ventalló des de molt antic. La casa del carrer de l'Església, fruit probablement de la unificació de diversos habitatges preexistents, es remunta als segles XVI-XVII (hi ha una llinda amb la data de 1664 associada al nom de Joan Gener, però la finestra és idèntica a la casa veïna, que duu la data de 1585). Al segle XVIII continuaren les reformes, tal com ens indica una altra llinda de 1721, quan el cognom ja havia passat a ser Sastregener.

La casa, molt ben restaurada, mostra un portal adovellat de punt rodó i diverses finestres amb llindes i ampits motllurats.