Església de Santa Eugènia (Saldet)
(Ventalló - Alt Empordà)

Ventalló - Santa Eugènia de Saldet

Ventalló - Santa Eugènia de Saldet (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Plaça Santa Eugènia (Saldet)
Saldet és un lloc documentat des de l'any 859 (Salcidum) i el 913 (Salicedo). L'església parroquial és esmentada l'any 1094 (Salzed).

L'edifici que ens ha pervingut, situat ara en un pla més baix a causa de les terres aportades per les inundacions del Fluvià, degué ser construïda al segle XII. Té una sola nau coberta amb una volta de canó reforçada per un arc toral apuntat. L'absis és semicircular. La porta està situada a la façana de migdia. Està formada per dos arcs de mig punt en degradació i una llinda recta que encerclen un frontó carreuat, sense ornamentació.

L'església va ser ampliada per la part del frontis al segle XIX,moment en el qual es van alçar també els dos campanars de cadireta.