Església de Sant Vicenç (Valveralla)
(Ventalló - Alt Empordà)

Ventalló - Església de Sant Vicenç (Valveralla)

Ventalló - Església de Sant Vicenç (Valveralla) (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça de Sant Vicenç, 1 (Valveralla)
L'actual església parroquial de Valveralla va ser construïda a mitjan segle XVIII (a la façana hi ha gravada la data de 1754 i a la sagristia les de 1748 i 1749). Va substituir una església més antiga, situada en un turó una mica allunyat del poble. Segurament els carreus de l'antiga església es van fer servir per alçar la capçalera del nou temple, l'únic tram fet amb pedra tallada i escairada, la resta és de maçoneria comú.

L'edifici consta d'una sola nau coberta amb volta de canó i llunetes, capçalera recta i capelles laterals entre els contraforts. La façana mostra un portal amb entaulament i frontó clàssics i una fornícula al capdamunt, entre pinacles. A un costat de la façana s'alça el campanar de torre. Originalment, la façana estava decorada amb esgrafiats.