Can Peralada (Llampaies)
(Saus, Camallera i Llampaies - Alt Empordà)

Llampaies - Can Peralada

Llampaies - Can Peralada (Foto: Albert Esteves, 2013)

Llampaies - Can Peralada (Foto: Jacob Casquete - Ivarquit, Generalitat de Catalunya, 2009)

Situació Carrer del Puig, 1 (Llampaies)
InterèsEspecial interès Interessant
Aquesta masia, situada al barri del Puig, prop del nucli de Llampaies, és una de les més notables de la comarca, tot i que alguns dels seus elements (concretament, dues finestres ornamentades) han estat traslladats al castell de Valldavià, propietat del mateix amo.

La façana principal, malgrat les transformacions sofertes, és molt remarcable. Hi destaca el portal adovellat, amb escut a la clau, un finestral renaixentista amb el frontó en forma de petxina, i una altra finestra més malmesa amb un grup escultòric a la llinda on s'hi veuen dos àngels subjectant un escut nobiliari.