Herboristeria del Rei (Barcelona - El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Herboristeria del Rei

Barcelona - Herboristeria del Rei (Foto: enviada per Bernat Parés)

Barcelona - Herboristeria del Rei, bust de Carl Von Linne. Germans Baratta Rossi

Barcelona - Herboristeria del Rei, bust de Carl Von Linne. Germans Baratta Rossi (Foto: enviada per Bernat Parés)

Barcelona - Herboristeria del Rei (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusEstabliment comercial
EstilRomanticisme
Situació Carrer Vidre, 1
Comerç fundat al 1819 i traslladat a la seva ubicació actual al 1823 (té quasi 200 anys), i que ha vengut plantes medicinals des del seu inici fins a l’actualitat, té un gran interès artístic i històric ja que és la primera herboristeria que va existir a Barcelona i probablement a Catalunya i la va muntar un escenògraf de teatre, en Francesc Soler i Rovirosa. La decoració actual és la mateixa que es va fer als voltants del 1860, quan Isabel II els va donar el títol de "Proveedor de la Real Casa", i la van encarregar a Soler i Rovirosa, un conegut escenògraf de teatre que la va decorar a l'estil isabelí de l'època. Al mig de la botiga hi ha una font de marbre amb espites de gas per il·luminar tot el local i coronat per un bust d'un científic suec anomenat Linné. Antigament s'utilitzava per conservar les sangoneres. La font és obra dels germans italians Baratta Rossi que van fer també la Font del geni Català, que està a plaça Palau. (Text: Bernat Parés i web de la botiga).