Església de Sant Maurici
(Sant Mori - Alt Empordà)

Sant Mori - Església de Sant Maurici

Sant Mori - Església de Sant Maurici (Foto: Albert Esteves, 2013)

Sant Mori - Església de Sant Maurici (Foto: Eloy Guirao, 2018)

Sant Mori - Església de Sant Maurici (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1917)

Situació Carrer de la Marquesa de Sant Mori
Edifici barroc construït entre 1750 (data que figura a la sagristia) i 1788 (data inscrita a la porta principal), substituint un edifici anterior documentat des del segla XIII. Té una sola nau, coberta amb volta apuntada, capelles laterals i absis semicircular. La façana principal, de coronament mixtilini típicament barroc, es veu dominada pel poderós campanar, el cos superior del qual és octogonal i té un cos més petit al capdamunt. La portalada és de tipus clàssic, amb un senzill entaulament damunt del qual hi ha una fornícula amb la imatge del sant.