Església de Sant Miquel
(Garrigàs - Alt Empordà)

Garrigàs - Església de Sant Miquel

Garrigàs - Església de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Veïnat de l'Església, 500 m al nord del nucli urbà
Situada en un indret allunyat del poble, és un edifici romànic, del segle XII, tot i que no hi ha documentació més antiga que l'any 1279. Està constituït per una nau rectangular estreta, coberta amb volta de canó apuntat i capçada amb un absis semicircular encara més estret. La porta, amb un arc degradat i timpà llis, s'obre a la façana de migdia, on hi ha també dues finestres de doble esqueixada. Entre l'absis i la nau hi ha una testera amb una creu al capdamunt. Al frontis, l'espadanya original va ser ampliada en època moderna amb un campanar de torre cobert a dies aigües. L'aparell és fet amb carreus ben escairats i polits, i no hi ha ornamentació ni als murs ni a l'absis.