Can Codorniu
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Can Codorniu

Sant Sadurní d'Anoia - Can Codorniu (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Can Codorniu, al nord del poble
InterèsEspecial interès Interessant
Documentada des de 1551, la masia de Can Codorniu va passar als Raventós pel matrimoni de la pubilla, Anna de Codorniu amb Miquel Raventós, l'any 1659. Des dels seus inicis es dedica a l'elaboració, primer de vins, i des del segle XIX, de cava.

L'antiga casa pairal del mas Codorniu va ser refeta per Puig i Cadafalch l'any 1906 per iniciativa de Manuel Raventós i Domènech, en el marc de la reforma global de les caves. És un gran casal envoltat de jardins en el qual l'estètica modernista s'adapta a l'estructura arquitectònica popular del mas català vuitcentista. Així, el pis superior és una gran galeria, les cobertes presenten llargs voladissos i un dels angles s'enlaira amb una torre circular, amb altres torrelles més estretes, totes amb cobertes còniques de ceràmica.

.