Casa de la Vila
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Casa de la Vila

Sant Sadurní d'Anoia - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorUbaldo Iranzo Eiras / Miquel Niubó Munté
Situació Plaça de la Vila, 1
L'antiga Casa del Comú, del segle XVII, es trobava en un estat ruïnós cap a la fi del segle XIX. A partir de 1887 es van iniciar les obres del nou Ajuntament, que es van enllestir l'any 1900, tot i que posteriorment es fan fer ampliacions i reformes, entre les quals l'ornamentació de la façana. Les obres van ser projectades per l'arquitecte municipal a l'època, Ubald Iranzo. És un edifici molt llarg, pensat per una plaça que, quan es va projectar, només deixava veure els tres cossos que centra la torre del rellotge. En enderrocar-se les cases que van permetre l'ampliació de la plaça, la panoràmica de l'edifici es va veure modificada, perdent simetria. L'estil ornamental és classicista, amb algunes concessions a un modernisme que ja despuntava a l'època. Només la torre amb l'estructura de ferro del campanar li atorga personalitat.