Can Mestres
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Can Mestres

Sant Sadurní d'Anoia - Can Mestres (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep Déu Busquets
Situació Plaça de la Vila, 8
Es tracta d'una casa del segle XVI reformada l'any 1883 en plena puixança de la industria vitivinícola. És la casa pairal de la família Mestres, vinaters des del segle XIV. La reforma va ser promoguda per Rosa Mas i Rovira, vídua d'Antoni Mestres i pare del polític local, Josep Mestres.

És un edifici entre mitgeres, amb torratxa, amb la façana abocada a la plaça de la Vila. Està inspirat en els palaus renaixentistes, amb una galeria d'arcs escarsers al pis superior. L'acabat del primer pis imita un encoixinat de pedra, mentre que la planta noble està acabada amb un dibuix molt més fi, enriquit amb les motllures que decoren les llindes dels balcons. També són notables les baranes de forja.