Torre de l'Àngel
(Pontós - Alt Empordà)

Pontós - Torre de l'Àngel (Foto: Albert Esteves, 2013)

Pontós - Panoràmica des de la torre de l'Àngel

Pontós - Panoràmica des de la torre de l'Àngel (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Accés des d'un camí que surt de la ctra. GIV-5125
Torre de telegrafia òptica construïda al segle XIX aprofitant materials d'una construcció més antiga que podria ser una torre de guaita medieval o les restes d'una ermita del segle XV dedicada a l'Àngel Custodi, de la qual li provindria el nom. L'estudi realitzat durant la restauració fa pensar, més aviat, que es tractava d'una construcció de caràcter agrícola. Està situada en un turó de fàcil accés, a uns 500 m al nord del nucli urbà. Va arribar al segle XXI mig enrunada i va ser restaurada l'any 2007 per la Diputació de Girona. Unes modernes escales permeten pujar fins al nivell superior, des d'on es contempla una magnífica panoràmica de la plana empordanesa.