Castell de Bàscara
(Bàscara - Alt Empordà)

Bàscara - Castell

Bàscara - Castell

Bàscara - Castell

Situació Carrer de Sant Sebastià / Plaça de l'Església
D'origen medieval, el castell de Bàscara, possessió dels bisbes de Girona, ha arribat als nostres dies molt transformat. Les seves estructures pertanyen als segle XIV al XIX. Constituïa un recinte fortificat que tenia al seu interior diversos habitatges. La part més antiga podrien ser els llenços de muralla del sector nord-oest i de llevant, bastits amb còdols i morter. Hi destaca especialment la torre de planta rodona, atalussada, que es va fer servir de presó. Al segle XVIII se sap que en tenia tres, de torres, però al segle XIX va ser volat per les tropes franceses i bona part del castell va ser convertit en runes. Actualment és de propietat privada i no es pot visitar.