Masia d'en Cabanyes
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Masia d'en Cabanyes

Vilanova i la Geltrú - Masia d'en Cabanyes (Foto: Cornelia Bohl, 2012)

Vilanova i la Geltrú - Masia d'en Cabanyes (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer de la Masia d'en Cabanyes
L'antiga masia de can Parellada, coneguda des del 1574, va ser adquirida per la família Cabanyes el 1790. Vuit anys després es va construir l'actual palauet neoclàssic. Té planta quadrada i tres pisos, amb una galeria porxada que envolta les façanes laterals i la posterior. Va ser la casa pairal del poeta Manuel de Cabanyes (1808-1833) i els pintors Joaquim de Cabanyes (1799-1876) i Alexandre de Cabanyes (1877-1972). Actualment és propietat de l'Ajuntament i acull el "Centre d'Interpretació del Romanticisme. Terra XIX".

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Terra XIX es converteix en el Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

Deu anys desprès de la seva inauguració, es feia necessària una remodelació del discurs expositiu i un replantejament de les potencialitats a desenvolupar a la Masia d’en Cabanyes. La experiència d’aquests anys i els treballs de restauració que s’han fet a l’entorn del llegat de la família Cabanyes, ens han demostrat que la potència del llegat de la nissaga dels Cabanyes, amb la seva col·lecció documental, arxiu familiar, obra pictòrica, mobiliari, instruments i altres objectes era suficientment potent per a constituir el nucli de la nova exposició permanent.

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes ofereix una visió sobre la història, l'art i la vida quotidiana de la família Cabanyes, una nissaga que va marcar la història del Romanticisme al nostre país.

A través d’una visita comentada, el visitant entendrà el Romanticisme com el moviment que va influenciar totes les arts del segle XIX i descobrirà el ric llegat familiar, a través de les diferents estances, mobiliari i col·lecció pictòrica.

Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes
C/ de la Masia Cabanyes s/n
08800 Vilanova i la Geltrú

Telèfon: 93 811 57 15 // 93 811 59 78
Fax: 93 814 74 74
e-mail patrimoni@ccgarraf.cat

Horari: dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h. L’entrada al museu és amb visita comentada a les hores en punt. La darrera visita és a les 13h.

Preu entrada general: 3,15 €. Entrada reduïda: 2,20 euros (majors de 60 anys, pensionistes, estudiants, aturats, famílies nombroses). Entrada gratuïta: membres de l'ICOM, nens/es i joves de 0 a 16 anys. Visites escolars amb taller: 3,35 euros.