Església de Sant Genís d'Orriols
(Bàscara - Alt Empordà)

Bàscara - Sant Genis d´Orriols

Bàscara - Sant Genis d´Orriols (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Orriols
Documentada des de l'any 1066, l'església d'Orriols és un edifici romànic, segurament construït al segle XII i ampliat cap al segle XVII amb l'afegitó de tres capelles laterals i el sobrealçat de la nau i l'absis, molt evident des de l'exterior. L'any 1861 es va modificar el frontis, el qual encara mostra la traça de l'antic campanar d'espadanya. El temple conserva l'estructura romànica, una nau única coberta amb volta lleugerament apuntada i capçada amb un absis semicircular, sense ornamentació. L'aparell és fet de carreus de mida mitjana, ben tallats i alineats.