Mas Solicrup
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Solicrup

Vilanova i la Geltrú - Solicrup (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Jordi Puig Lacalle
El mas era una antiga quadra del terme de la Geltrú documentada des del segle XIII. Conserva una torre de vigilància de planta quadrada. El 1644 va ser adquirit pels frares mercedaris qui van construir un oratori. Durant el segle XIX va ser adquirit per Joan Samà, que en va fer el centre d'una gran explotació vinícola. Al segle XX va ser propietat de Josep Bertran i Musitu i després es va convertir en una important granja avícola. L'any 1967 es va trobar molt a prop un sepulcre de fossa i posteriorment s'han realitzat excavacions amb troballes d'èpoques neolítica, bronze final, ibèrica i romana. Això permet parlar de tres mil anys d'ocupació estable de l'indret.