Santa Magdalena del Puig
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Santa Magdalena del Puig

Gelida - Santa Magdalena del Puig (Foto: Albert Esteves, 2013)

Gelida - Santa Magdalena del Puig (Francesc Vidal-Barraquer) (1)

Gelida - Santa Magdalena del Puig (Francesc Vidal-Barraquer) (1) (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

Gelida - Santa Magdalena del Puig (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

Gelida - Santa Magdalena del Puig (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya-, 1915)

Situació El Puig, trencall crtra. 243B
Capella situada prop del nucli del Puig, en terres de Can Duran, on hi havia l'antic mas de la Masó, propietat dels templers. Degué ser reconstruïda cap a la primera meitat del segle XIV, però segurament el seu origen és anterior. Al costat de la porta hi ha diverses lloses sepulcrals d'època medieval.

És un edifici de nau única, reforçada amb contraforts laterals, amb capçalera quadrada, portal adovellat i un petit campanar de cadireta. A un dels costats de la capçalera hi ha una petita sagristia.