Cal Terra
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Cal Terra

Gelida - Pou de cal Terra

Gelida - Pou de cal Terra (Foto: Valentí Pons, 2021)

Gelida - Cal Terra

Gelida - Cal Terra (Foto: Joan Estorch -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint del segle XX)

Situació Major, 2-6
Masia del segle XVI restaurada modernament. Al rellotge de sol hi ha inscrites les dates de 1633 i 1989, però se sap que és més antiga, esmentada com a Casa Bovers en un inventari de 1596. Està situada al costat de l'església i formava part del nucli original de Gelida, al voltant de la desapareguda església de Sant Miquel. Té planta rectangular i coberta de teula a dues aigües. El portal és adovellat, de punt rodó, i les finestres estan emmarcades amb pedra. Al pati s'hi conserva l'antic pou.