El Centre
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - El Centre

TipusAteneus i centres socials
AutorFrancesc Rosell Rius
Situació Major, 51
Construït l'any 1877, el Centre Cultural i Recreatiu de Gelida va ser l'aglutinador de la vida lúdica i cultural de la vila fins a l'any 1933, quan es va obrir el cafè del Casal Gelidenc. L'any 1939 va ser ocupat pel Frente de Juventudes i posteriorment va ser adquirit per l'Ajuntament. Popularment, es coneix com el Centru.

És un gran casal d'aire neoclàssic, amb grans sales a l'interior. La façana sorprèn perquè no és simètrica, la porta principal i la finestra central del balcó estan esbiaixades respecte a l'eix de simetria que marca el frontó superior.