Casa Jové
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Casa Jové (Foto: Albert Esteves, 2021)

Gelida - Casa Jové. Postal antiga

AutorArnau Calvet Peyronill
Situació Sant Lluís, 13-19
Gran xalet d'estiueig format per diferents cossos, projectat en un estil modernista molt influït per la sezession vienesa. Això es fa ben palès a la façana de llevant, la qual planteja un balcó suportat amb columnes de maó vist, material que es fa servir també a la barana, amb l'obertura emmarcada amb un gran arc ogival farcit de ceràmica de tons blaus i decorat amb altres motius ceràmics de diferent color. Va ser construït entre 1911 i 1913, promogut per la família Jové, marquesos de Gelida, segons projecte d'Arnau Calvet, sobre la base d'una construcció més antiga, del 1886, obra de Joan Pascual Batlle.

Segons Lacuesta, recorda les estacions del funicular de Vallvidrera i l'edifici d'Hidroelèctrica de Catalunya, tots de 1905 i del mateix autor.