Casa Maria Valls
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Casa Maria Valls (Foto: Albert Esteves, 2021)

Gelida - Casa Maria Valls (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJoan Rubió Bellver
Situació Mossèn Jaume Via, 65
Casa entre mitgeres construïda l'any 1910, projectada per Joan Rubió Bellver, un dels grans arquitectes del Modernisme. Presenta una original façana amb un petit atri davant l'entrada, el qual es tanca a la línia del carrer amb una reixa de forja, a banda i banda d'una columna central de maó vist. Aquesta enllaça amb el balcó arrodonit que es projecta cap enfora i que està protegit per un gran voladís de ceràmica vidriada. La forma poligonal del pis i el coronament mixtilini, acaben de conferir a la casa l'efecte característic de les cases modernistes més atrevides. Es coneix també amb el nom de Casa Delgado.