Cal Simó (La Beguda Alta)
(Sant Llorenç d'Hortons - Alt Penedès)

Sant Llorenç d'Hortons - Cal Simó, detall reixa

Sant Llorenç d'Hortons - Cal Simó, detall reixa (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep Ros Ros (reforma)
Situació Plaça de la Beguda Alta, 11
El nucli urbà de la Beguda Alta pertany a tres municipis i a tres comarques: Masquefa, de l'Anoia; Sant Esteve Sesrovires, del Baix Llobregat; i Sant Llorenç d'Hortons, de l'Alt Penedès. Dins de l'espai corresponent a aquest darrer terme hi ha la gran masia de Cal Simó, d'origen medieval. El 1587 es menciona amb el nom de casa d’en Miquel Joan Batlle.

És un gran edifici de planta quadrada, articulat al voltant d'un pati central. La façana principal va ser reformada per Josep Ros Ros l'any 1911. Al costat d'aquesta hi ha un altre cos d'edifici amb una galeria porticada. I al costat d'aquesta, la capella, construïda l'any 1814.