Església de Sant Quinti
(Sant Quintí de Mediona - Alt Penedès)

Sant Quintí de Mediona - Església, porta renaixentista

Sant Quintí de Mediona - Església, porta renaixentista (Foto: Albert Esteves, 2013)

Sant Quintí de Mediona - Església, detall de la porta romànica

Sant Quintí de Mediona - Església, detall de la porta romànica (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Plaça de l'Església
La primera església de Sant Quintí està documentada des del segle X. Al segle XII s'hi va instal·lar una comunitat de monjos benedictins, dependents de Ripoll. Amb l'incendi que van provocar els francesos l'any 1541 l'església es va enrunar i uns anys després, el 1567, es va iniciar la construcció d'un nou temple que, tot i modificat al segle XX, és bàsicament el que ens ha pervingut. De 1586 a 1857 el priorat es va unir al Capítol catedralici barceloní.

És un temple de creu llatina, amb capelles laterals, absis carrat, coberta de creueria i campanar de torre, que respon encara a l'estil gòtic tardà. A la façana principal hi ha l'arcada de l'antiga porta romànica, dins la qual s'hi va construir el portal renaixentista, amb frontó triangular. La pedra dels brancals es troba molt desgastada. Els esgrafiats de la façana es corresponen a una remodelació de 1970.