Casa de Carders, 33
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Carders, 33 (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Esquema hipotètic de la casa del carrer Carders, 33

Barcelona - Esquema hipotètic de la casa del carrer Carders, 33 (Foto: Veclus)

Situació Carders, 33
L'enderroc de les cases dels núm. 33, 35 i 37 del carrer Carders va permetre la recuperació de les restes d'una antiga casa medieval, restes que han estat consolidades en una nova construcció que en l'actualitat allotja una cafeteria. Cal destacar els arcs d'una galeria o llotja, de fet l'única que n'ha deixat testimoni a Barcelona. La casa havia sofert nombroses modificacions al llarg dels segles (hi ha constància de reformes l'any 1609 i a la façana es conserva una biga amb la data de 1732) que amagaven el seu passat medieval, probablement de la segona meitat del segle XIII i que ara, de nou, es pot contemplar, ni que sigui molt parcialment.