Imatge de Sant Miquel Arcàngel
(Solivella - Conca de Barberà)

Solivella - Imatge de Sant Miquel Arcàngel (Foto: Pol Oto Masagué, 2013)

Solivella - Imatge de Sant Miquel Arcàngel, capitell

Solivella - Imatge de Sant Miquel Arcàngel, capitell (Foto: Pol Oto Masagué, 2013)

Situació La Societat: Carretera de Montblanc-Artesa 55
Sobre la cisterna del castell hi havia un cos piramidal culminat amb una magnífica estàtua gòtica que, afortunadament, s'ha pogut conservar i que fins fa poc temps estava en mans privades. Adquirida en subhasta pública per l'Ajuntament, ara pot ser contemplada per tothom. És una figura de l'arcàngel sant Miquel vencent el dimoni. Als peus, un capitell molt ornamentat mostra les imatges de dos àngels sostenint l'escut heràldic dels Llorac, senyors del castell. A la part del darrere es poden apreciar gatims de raïm i cargols, el malnom dels solivellencs. L'estàtua es troba en molt bon estat de conservació, i li manquen només les ales, i una part del braç esquerre i de la llança.