Capella de Sant Pere Sacarrera
(Mediona - Alt Penedès)

Mediona - Capella de Sant Pere Sacarrera

Mediona - Capella de Sant Pere Sacarrera (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Ctra. BV-2136, km 0,25
Situada al petit nucli homònim, és una petita capella sufragània de Santa Maria de Mediona, que ha quedat adossada, per la banda de l'absis, a les construccions veïnes. Hi ha un document de l'any 1031 que en fa esment, tot i que no és segur que es tracti d'aquesta mateixa capella.

És un edifici de nau única, cobert amb un embigat suportat amb arcs diafragmàtics i capçat per un absis semicircular que només és visible en part. L'accés original deuria ser el de la porta de la façana de ponent, ara tapiada. La reforma, que degué consistir en la substitució de la coberta i l'afegitó de la sagristia i una capella a la façana sud, va produir també l'obertura de la porta actual, a la façana nord. L'absis està decorat amb arcuacions i lesenes d'estil llombard. Això fa suposar que la capella va ser edificada al llarg del segle XI.