Capella de Santa Anna
(Mediona - Alt Penedès)

Mediona - Capella de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2013)

Mediona - Capella de Santa Anna, abans de la restauració

Mediona - Capella de Santa Anna, abans de la restauració (Foto: Gencat, Servei del Patrimoni)

Situació Ctra. C-244, km. 18 a 1 km
La masia de Santa Anna, al costat de la qual hi ha la capella, està situada en un congost del riu Mediona, entre Sant Quintí i el castell de Mediona. A començament del segle XXI va ser totalment restaurada, igual que la capella, situada dins del jardí particular de la masia.

La capella té el seu origen al segle XIII, però ha estat molt modificada amb posterioritat. És un edifici de nau única, coberta amb un embigat de fusta sostingut per uns arcs diafragma ogivals. El portal és adovellat, de punt rodó. El campanar, de tres ulls, ha estat afegit en la reforma.