Vil·la Formosa-Jané (l'Avellà)
(Font-rubí - Alt Penedès)

Font-rubí - Vil·la Formosa-Jané, detalls (Foto: Albert Esteves, 2013)

Font-rubí - Vil·la Formosa-Jané, detall de la cornisa

Font-rubí - Vil·la Formosa-Jané, detall de la cornisa (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació L'Avellà - Ctra. BP-2126, km 4,6
A la mateixa carretera, al nucli de l'Avellà, hi ha aquest interessant xalet construït l'any 1902 segons indica una de les tanques de ferro, on hi ha també el nom d'Antonio Jané. A l'altra tanca podem llegir Villa Josefa Formosa.

És una casa a quatre vents, d'un estil eclèctic, retardatari a l'època, amb planta única i semi-soterrani. És remarcable el treball de maó vist tant a la cornisa com a les pilastres que ritmen les façanes i a l'entorn de les obertures. La porta principal és accessible a través d'una doble escalinata on hi destaquen dues escultures femenines de gust modernista.