Cal Laureà (Guardiola)
(Font-rubí - Alt Penedès)

Font-rubí - Cal Laureà

Font-rubí - Cal Laureà (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep Carol, m.o.
Situació Guardiola, Ctra. BP-2126, km. 12
Edifici unifamiliar situat als afores de Guardiola de Font-rubí, al costat de la carretera. La façana, de composició simètrica, és ben original, especialment per la contundència estètica de les motllures que envolten les obertures, les baranes de les balconeres i els tres rombes del coronament. La xemeneia està revestida amb ceràmica policroma. Respon a una estètica ben propera a la fantasia modernista, tot i que, segons ens informa la propietària, la casa va ser edificada en una època més tardana, cap a l'any 1923, construïda pel mestre d'obres local Josep Carol.