Sant Vicenç del Morro Curt
(Font-rubí - Alt Penedès)

Font-rubí - Sant Vicenç del Morro Curt (Foto: Albert Esteves, 2013)

Font-rubí - Sant Font-rubí - Sant Vicenç del Morro Curtdel Morrocurt

Font-rubí - Sant Font-rubí - Sant Vicenç del Morro Curtdel Morrocurt (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Masia de Cal Cerdà, camí que surt de Santa Maria de Bellver
Necessita intervenció urgent
Es coneix també com Sant Vicenç de Cal Cerdà, pel nom de la masia a la qual està adossada. Es va ensorrar per un tempesta l'any 1992 i, des de llavors, es troba en un estat d'abandó molt lamentable. Només en resta l'absis, una capella lateral i el campanar. Fora urgent la consolidació de les restes i, en la mesura del possible, la reconstrucció de les parts derruïdes.

El lloc de Morro Curt està documentat des de l'any 984 i l'església des de 1097. Va tenir funcions parroquials fins a la fi del segle XV, quan va ser substituïda per la de Santa Maria de Bellver. L'edifici tenia una sola nau, coberta amb volta de canó apuntada i capçada amb un absis semicircular, amb decoració llombarda. La porta era a la façana de migdia, adovellada i amb una imposta motllurada.

A l'interior es conserva una pica baptismal de gran interès, ornamentada amb sanefes en dent de serra i en ziga-zaga.