Restes del castell de Foix
(Torrelles de Foix - Alt Penedès)

Torrelles de Foix - Restes del Castell de Foix (Foto: Albert Esteves, 2013)

Torrelles de Foix - Panoràmica des del Castell de Foix

Torrelles de Foix - Panoràmica des del Castell de Foix (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Camí del Santuari de Santa Maria de Foix
Tot dominant la vall de Foix i de la riera de Pontons, el castell de Foix s'alçava dalt d'un penya-segat amb una visió privilegiada. D'aquell castell, documentat des de 1067, no en resta gairebé res, amb prou feines uns llenços del que podria haver estat part de la muralla. Només ha deixat com a testimoni la seva antiga capella, transformada amb el pas dels segles en l'actual santuari de Santa Maria de Foix.

Fins avançat el segle XIV va pertànyer als Cervelló. Posteriorment fou propietat dels Pinós, dels quals passà per matrimoni als Peguera. L'any 1710, l'arxiduc Carles va nomenar Guerau de Peguera marquès de Foix.