Ermita de Foix
(Torrelles de Foix - Alt Penedès)

Torrelles de Foix - Ermita de Foix (Foto: Albert Esteves, 2013)

Torrelles de Foix - Ermita de Foix, escut de la porta

Torrelles de Foix - Ermita de Foix, escut de la porta (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Camí que surt del dipòsit de la urb. Can Coral
Necessita intervenció urgent
Construïda l'any 1707, segons indica la data que hi ha a la llinda del portal. Està situada enmig del bosc i es troba en un estat lamentable.

Consta d'una sola nau de capçalera carrada, coberta amb volta de canó. La porta, de tipologia clàssica, està també molt malmesa i amb prou feines s'endevina l'escut que la presidia. Caldria una intervenció urgent per evitar el seu progressiu enrunament.

Segons la tradició, un pastor va trobar una imatge de la Verge a la cova situada sota el santuari de la Mare de Deu de Foix. Quan se l'enduia, just a l'alçada de l'ermita li desapareixia del sarró i tornava al lloc de trobada. La construcció de l'ermita va ser promoguda per Guerau de Peguera.