Ermita nova de Santa Maria
(Torrelles de Foix - Alt Penedès)

Torrelles de Foix - Ermita nova de Santa Maria

Torrelles de Foix - Ermita nova de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep Font i Gumà
Situació Ctra. BP-2121, km. 12
Va ser la parroquial de l'antic municipi de Foix, en substitució de l'antiga església de Santa Maria, ara santuari, després que el seu rector, Josep Pallerols, fos assassinat (1892). Va ser construïda l'any 1893 al costat de la carretera de Sant Martí Sarroca a la Llacuna, prop del Mas Florit. És un edifici amb acabats de maçoneria, de planta rectangular, que inclou la rectoria. Té accés per la banda de llevant, on hi ha una porta de mig punt precedida per un porxo amb arcada diafragmàtica, de maó vist. Al capdamunt hi ha el campanar d'espadanya, de dos ulls.

Prop de l'església hi ha el cementiri.